Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева се включи като лектор в треньорския семинар, който се провежда в София. Тя говори на тема „Тенденции в световната гимнастика”.

С характерната за нея енергия, сподели с присъстващите треньори, впечатленията си от Световното първенство, пътят по-който върви художествената гимнастика и очакваните новости.

Илиана Раева изгради паралел между важността на началната подготовка и отражението на изградените навици, умения и знания във вече порасналата, елитна гимнастичка. Очерта един общ път и начин на работа, които ще ни поставят още по-категорично на върха.

Проф. Татяна Янчева акцентира на основните психологически особености при работата с начинаещи. Сподели своя професионален опит и даде насоки за подпомагане дейността на треньорите.

Лекции днес изнесоха Силвия Дивчева - Митева (работа с тяло), Елица Луканова (балетна подготовка), Елица Павликенова, Маргарита Будинова и Светлин Димитров  (танцова подготовка) продължиха с практическите насоки за развиване на най-добрите качества при малките гимнастички.