Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева беше изключително доволна от видяното на Държавното първенство за ансамбли (девойки младша, девойки старша възраст и жени). Тя поздрави всички участници в надпреварата в София през уикенда.

„Прекрасно състезание. Истински празник. Поздравявам шампионите при жени и ДСВ от клуб “Левски-Илиана” и шампионите при ДМВ от клуб “Левски-Триадица”, както всички медалисти и всички участници в това красиво, силно и емоционално състезание”, сподели Раева.

„Видях много интересни композиции и много вложен труд! Видях огромен прогрес за ниво държавно първенство! Впечатли ме стремежът на треньорите да правят композиции напълно в изискванията на съвременната световна художествена гимнастика. Имаше съчетания, които могат да бъдат част от големите световни и европейски форуми. Дори при тези, които останаха по-назад в класирането се виждаше усърдието на треньорите и състезателките.”

„Досега не сме имали състезание при ансамблите с толкова много добре подготвени отбори и такава силна и съвременна гимнастика. Браво, Браво, Браво! Успях да говоря с доста от специалистите ни и да изразя щастието си от огромния скок в развитието на клубовете! Използвам случая да поздравя абсолютно всички участващи клубове за спектакъла, който сътвориха този уикенд и да им пожелая нестихващ устрем към съвършенството и победите! Респект, колеги”, каза още Илиана Раева.