Ансамбълът на клуб "Левски Илиана" стана шампион при жените на тазгодишното Държавно първенство, което се провежда в зала "София". Треньор на отбора е "златното момиче" Любомира Казанова, която по мнението на специалистите тази година бе направила страхотна композиция.

Сребърните медали спечели отборът на клуб "Левски" с треньор Емилия Крумова - също много силна и стойностна композиция, а бронза завоюва ансамбълът на клуб "Черноморец" Бургас със старши треньор Мария Калангерова и помощник треньор Соня Боева, като интересен факт е и това, че националката ни Стефани Кирякова в почивката си преди Белмекен прекара десетина дни в родния си град Бургас и беше официално поканена в своя клуб “Черноморец” да прекара няколко дни в залата на тренировките и подготовката на ансамбъла, като им помогна с много полезни съвети и ги мотивира да играят на днешното Държавно първенство за победа.

Като цяло всички ансамбли при жените допускаха грешки, но медалистките показаха най-силните, трудни и артистични композиции. След първото изиграване клубът на "Левски Илиана" подаде контестация за оценката на D3 и след обстойно гледане на видеозапис оценката им бе повишена с 1.6 точки.

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви: "Много съм доволна от състезанието! Поздравявам всички медалистки и техните треньори за прекрасните композиции, които са направили и работата, която са свършили с техните състезателки! Трудни, интересни и оригинални композиции на много високо ниво! Поздравления за всички!"

При девойките младша възраст безапелационна доминация на клуб "Левски Триадица" - златен медал за първият им отбор с треньор Мирослава Батаклиева и сребърен медал за втория отбор на клуба с треньор Джулия Николова. Бронзът спечели първият отбор на клуб "Тракия" Пловдив с треньор Ирина Чернева.