Световната шампионка от Монпелие през 2011 г. с ансамбъла на България Катрин Велкова организира за трета поредна година турнир по художествена гимнастика за приз "Илиана Раева. Бившата гимнастичка, която е председател и треньор в Локомотив София от 6 години, говори пред пред камерата NOVA SPORT.
 
"Аз и и преди съм казвала, че се чувствам добре в тази роля. Имаме вече и първата националка - Радина Томова при девойките. Турнирът носи името на Илиана Раева в знак на благодарност. Тя ни помага със съвети, килими и пособия за зали. На нея дължа последните си успехи и турнирът е най-малкото, което мога да направя. Още от март подготвяме този турнир, много спонсори ни помагат, децата са щастливи и ентусиазирани, получават много подаръци", коментира Велкова. 
 
Бившата гимнастичка коментира и наскоро завършилото световно първенство в Баку. 
 
"Незаслужено беше това класиране на рускините, но има и друга причина за тези високи оценки. С риск да се повторя, трябва да се радваме на тези бронзови медали. Весела и Михаела са чудесни треньори ще донесат още много радост и успехи на олимпийските игри", сигурна е Катрин Велкова.