Победителите от 2014-а година в „Чалъндж Трофи” при мъжете и жените по хандбал пристигат в Габрово, за да участват в тазгодишното издание на междуконтиненталния шампионат. Събитието е от 21-и до 25-и октомври като всички срещи ще се състоят в зала „Орловец”.

България ще участва с женския национален тим до 20 години, който през миналата година триумфира с първото място в европейското издание на турнира ,който се проведе в Лариса, Гърция.

При мъжете у нас идват отборите на Узбекистан, Колумбия, Таити, Фарьорски острови и Кабо Верде, а при жените Нова Зеландия, Гваделупа, Узбекистан, Сенегал и България.

Схемата за определяне на шампионите при мъжете и жените е „всеки срещу всеки”, като за победа се дават две точки, при равенсво 1 точка. Победителите се определят на базата на общия сбор от точки. Всички състезатели / мъже и жени/ трябва да бъдат родени след 1995 година.

България е печелила два пъти европейското издание на „Чалъндж Трофи”, а през 2013-а година в Мексико стана шампион и на междуконтиненталния турнир при жените.

Треньорския тандем Христо Коев и Веселина Златева избра най-добрите от вътрешното първенство, както и Глория Павлова от Крим- Словения.

Съставът на България: Виктория Маринова, Йоана Петкова, Райна Георгиева, Кристияна Блажева, Глория Павлова, Лора Сарандева, Боговеста Йосифова, Милена Великова, Габриела Георгиева, Гергана Грозданова, Мария Спирдонова, Йорданка Тодорова, Анна Инджова и Ива Георгиева.

„ Организацията върви с пълна сила и ще се постараем да бъдем отлични домакини във всяко отношение. Имаме традиции в „Чалъндж Трофи”, които трябва да защитим и съм сигурна, че хандбалистките ни ще дадат всичко от себе си във всяка среща. Публиката в залата срещу Испания в евроквалификацията беше страхотна и дано във всеки мач от предстоящия турнир в Габрово да ни подкрепят така”, сподели президентът на БФХандбал Росица Бакърджиева.

Първият съперник на националния ни отбор е Гваделупа. Двубоят ще се играе на 21-и октомври / сряда/ от 20.00 часа.