Голяма подкрепа от трибуните се очаква по време на утрешната Европейска квалификация по хандбал между женските национални отбори на България и Испания. Двубоят е от 17.00 часа в зала „Орловец” в Габрово в неделя, като се очаква над 1000 зрители да подкрепят представителният ни отбор в битката срещу иберийките. Мачът е от последната фаза на квалификациите за класиране на континенталния шампионат в Швеция догодина.

През днешния ден ръководството на българска федерация хандбал заведе гостите до Етнографски комплекс „Етъра”, където даде официален обяд, а след него наставникът на Испания Хорхе Дуенас Галарса похвали амбицията за развитие на хандбала у нас и сподели своите впечатления.

„Знам, че женския хандбал е със серизно присъствие в България през годините, но това, което видях в последните дни ме кара да ви поздравя за усилията. Гледахме доста срещи на вашия национален отбор и съм впечатлен от израстването ви. Това, че сме фаворити за първото място в групата по никакъв начин не ни кара да се чувстваме като победители. Напротив, ще играем на върха на възможностите си. Вие сте опасен тим и ако някой ви подцени ще съжалява. Адмирации за възхода на хандбала в България. Достигнахте до последната фаза преди класиране. Групата е трудна, но имате шансове”, сподели Галарса преди последната тренировка.

Националният ни тим воден от Христо Коев и Веселина Златева проведе две тренировки в Габрово преди мача утре, които бяха изгледани от президента на родната федерация Росица Бакърджиева.

„Испанките са много сериозен отбор. Втори от последното Европейско първенство и бронзови медалистки от Олимпиадата в Лондон. Въпреки това, ние ще покажем сърце и душа за победа. Имаме и кадрови проблеми, но ще играем концентрирано. Достигането до решителната фаза за класиране е голям успех. През последните години започваме да възраждаме хандбала в България и скоро ще се завърнем на голямата сцена. Много съм благодарна за думите на испанския треньор, който е голямо име и ни похвали. Нека и публиката да ни подкрепи, защото имаме нужда от тях по трибуните”, заяви Росица Бакърджиева.