Отборът на Гърция успя да постигне много драматична победа над България във финала на Балканското първенство по крикет за жени и така да завоюва златните медали.

Финалът беше изключително интересен и оспорван, но за жалост българския отбор отстъпи шампионската титла. Резултатът от финания мач е : Гърция – 133 ръна/ 4 аута за 20 оувъра, България – 83 ръна/ 4 аута за 20 оувъра.

София бе домакин на събитието, а мачовете се провеждаха на специлиазирания терен в Националната спортна академия „Васил Левски“.

Гостите останаха очаровани от гостоприемството и от организацията на турнира и споделиха, че с удоволствие биха посетили страната ни отново.

„Получи се много добър турнир, много сме доволни, поздравявам всички участници. Искам специално да благодаря на българския отбор, които дадоха всичко от себе си“, заяви президентът на БФ Крикет проф. Николай Колев.

В крайното класиране отборът на Гърция завърши на първо място, България остана втора, на трето място се нареди Македония, а четвърти останаха състезалите от сборния отбор.