Българската гимнастичка Ренета Камберова, която е част от златния ансамбъл, е оптимист преди Световната купа по художествена гимнастика. Състезанието започва днес от 13.00 часа в Арена Армеец София и ще продължи до неделя, когато ще бъдат разпределени последните отличия.

Рени Камберова не скри, че винаги има тръпка, когато се състезава пред родна публика. Надпреварата за ансамбъла започва тази вечер малко след 19.25 часа, когато стратрира вторият поток от изиграването на съчетанията с 5 ленти.

„Добре сме, добре се чувстваме, имаше леки неточности по време на тренировката, но се надяваме да няма такива на състезанието. Залата много ни харесва, много е красива. Надявам се да се справим, с това, което трябва да направим“, коментира Камберова.

„Не се свиква да играеш пред родна публика, защото атмосферата е друга, емоцията е друга. Знаем, че сме пред българска публика, затова адреналинът е много по-висок. Може би след 10-15 години ще свикнем“, пошегува се Ренета Камберова.

„Работихме доста, това е състезание, риск печели, риск губи. Никога не се знае, но все пак затова работим, да покажем най-доброто от себе си. Ние много не се засичаме с конкуренцията, определено сме концентрирани и не гледаме какво става по другите килими. Всеки отбор много се труди.“

„Много са хубави новите трика, много ги харесваме, нямаме търпение да ги покажем. Да чуем и други отзиви. Видяхме само едно трико, много си ги харесваме, много са стилни“, каза още грацията.