Гегард Мусаси вярва, че е взел правилното решение да подпише с Bellator. Преди това Мусаси не успя да се договори с Ultimate Fighting Championship за своя нов договор. Това се случи, след като той спечели най-голямата битка в своята кариера в UFC. В нея Мусаси отстрани с технически нокаут бившия шампион на организацията в средна категория Крис Уайдман.

По време на преговорите с UFC, в битката за подписа на Мусаси се намесиха и други бойни организации, но след като претегли плюсовете и минусите, "Ловецът на сънища" реши да напусне кораба и да премине в този на Bellator. Той ще дебютира за организацията на 20-ти октомври срещу Александър Шлеменко в Bellator 185.

Мусаши заяви в скорошно интервю защо е доволен от преминаването си в Bellator:

"Животът е по-лесен. Бях в състояние да привлека и своите приятели в Bellator. Отношението, което получавам, е страхотно. Чувствам, че тук е моето място да израсна, не само аз, а цялата компания. Бях малка рибка в UFC, сега съм голяма риба в Bellator. Ето защо искам да изпълня целта си и да израствам заедно с организацията. Тук чувствам връзка, която никога не съм чувствал с UFC. В Bellator се чувствам като част от това семейство и ще направя всичко, което мога, за да израствам със семейството си", заяви доволно и амбициозно Мусаси.