Шампионът при мъжете от последния сезон на хандбалното първенство Фрегата гостува утре /събота/ на вицешампиона Спартак във Варна от 2-я кръг на първенството. Двубоят се очаква с интерес от феновете край морето, имайки предвид съперничеството между двата тима в последните години. Мачът ще се играе в зала „Владислав” от 14.00 часа.

„Един двубой с различен заряд. Въпреки закъснялата подготовка за сезона, отборът е напълно готов за дербито и ще направим всичко необходимо, за да спечелим победата. Призовавам и спортната общественост във Варна да дойде и да подкрепи Спартак в утрешния ден”, заяви президентът на домакините Росен Добрев.

От своя страна шефът на Фрегата и треньор на бургазлии Никола Добрев изрази оптимизъм преди мача.

„Сигурен съм, че ако играем концентрирано ще ги бием поне с 10 гола разлика . В пълен състав сме, нямаме проблеми. Тренирахме цяла седмица пълноценно и тръгваме за Варна с мисълта за успех над Спартак”, категорично сподели Никола Добрев.

Освен дербито Спартак - Фрегата ще се играят още срещи от 3-я кръг на Републиканското първенство при мъжете, както и от 2-я кръг при жените.

ХК Фрегата

източник: БФХандбал, архив

Ето и програмата :

Мъже- 3 кръг

Събота - (17 октомври)

14.00 Спартак – Фрегата

16.00 Добруджа – Левски (София)

Неделя - (18 октомври)

15.00 Осъм – Левски (Левски)

Локомотив (Варна) – Локомотив ГО – отлага се

НСА – почива

Жени- 2 кръг

Събота - (17 октомври)

15.00 Ники спорт (Сливница) – Бъки (Габрово)

15.00 Панагюрище – Етър’64

15.00 Поморие – Шумен’98

Неделя - (18 октомври)

15.00 Хасково – Свиленград-ПУ