Това, което всеки фен на ММА е искал в един момент от живота си, е мигът, в който ръката му се издига в клетката, а около кръста му се появява лъскав колан. Луис Фелипе Алвим, който никога не се е състезавал в света на смесените бойни изкуства, сбъдна най-смелите си мечти в ММА събитието на бразилската организация Juiz de Fora Fight; влизайки в клетката с по-малко от час предизвестие, той сега е техен шампион в полусредна категория. Сякаш нощта можеше да стане дори по-добра, той предложи на приятелката си и тя каза - „да“.

Историята е доста дива. Алвим и приятелката му приготвяли палачинки, които да продават пред хотела, в който се провеждат битките, за да могат да си купят билети. Когато пристигнали на мястото, никой не купувал предлаганите от тях продукти. Тъй като ММА е животът им, те решават да похарчат малко пари, които са спестили за сметки и си купили билети за събитието.

Важно е да отбележим, че Алвим никога не се е състезавал професионално в ММА-битка, но това не означава, че той никога не е тренирал бойни спортове. Бразилецът има черен колан по муай-тай и син колан по джу-джицу. Във въпросната вечер негови приятели да вземат участие в събитието, така че той посетил техния треньор, боецът на UFC в лека категория Фелипе Силва, зад кулисите. Тогава той разбира, че някой от състезателите се оттегли от битката за титлата. Тогава той дава на треньора да разбере, че е готов да се бие.

"Казах на Фелипе, че искам и мога да се бия, но вече имаше нов резервиран опонент за въпросната битка. Четиридесет минути преди основното събитие, този човек изчезна и ми предложиха да се бия", заяви щастливият Алвим.

И така, четиридесет минути преди битката, младият Алвим се изправи пред 1500 зрители и спечели титлата на организацията в полусредна категория.