Докато Ронда Роузи все още не е обявила официално оттеглянето си от света на смесените бойни изкуства, мнозина смятат, че времето на "Рауди" в клетката е приключило за добро, след като тя загуби втора поредна битка с нокаут. Първата загуба дойде от Холи Холм в UFC 193 преди две години, а втората от Аманда Нунес в UFC 207 преди почти година.

Въпреки това, пред Раузи има доста възможности за развитие, ако тя избере да се оттегли от ММА, тъй като WWE показват голям интерес към бившия шампион на UFC, които изглежда е взаимен. Преди да напусне окончателно смесените бойни изкуства, има една битка, която може да накара Ронда да се върне обратно в клетка, където тя стана известна.

И това не е реванш срещу Нунес или Холм, за да може тя да отмъсти за тежките загуби, според настоящия шампион на UFC в полусредна категория, Тайрън Уудли.

"Може би Джина Карано. Мисля, че това е единствената друга достатъчно голяма фигура, която да я накара да се върне и да се бие. Ронда е толкова голямо име в този спорт и е нормално да се бие с някой, който отговаря на статута й", заяви Уудли.

В края на краищата обаче Уудли заяви, че Ронда просто се мести в WWE, за да започне нова кариера и това изглежда като най-доброто решение за нея, тъй като тя няма какво повече да доказва в света на смесените бойни изкуства.

"Тя не може да прави и двете неща, тя не трябва да прави тази грешка. Не искам да пенсионирам никого, но мисля, че тя е свършила своята работа в спорта и ако иска да се оттегли, може би сега е точното време да потегли по друг път, който да отвори нови врати в нейния живот", добави Уудли.

Що се отнася до Карано, тя заяви пределно ясно, че дори не се е замисляла да се върне в ММА и предпочита да се придържа към актьорското майсторство. Последната битка на Карано (7-1) бе срещу Крис Сайборг през 2009-та година, тогава тя загуби с технически нокаут в първия рунд.