Българската федерация по художествена гимнастика ще организира бенефис на Силвия Митева по повод прекратяването на състезателната й кариера. Президентът на централата Илиана Раева обяви, че церемонията ще се състои по време на Световната купа догодина в София. Надпреварата ще се проведе в Арена Армеец през август.

„Нейната майка и нейният баща – семейството й са в основата на нейната великолепна кариера. Обикновено говоря с лекота, но този път съм се подготвила, за да не пропусна нещо. Силвия Митева заслужава много. Това е начинът, по който трябва да изпращаме големите спортисти. Разбира се, в последствие ще има бенефис“, коментира Илиана Раева.

Шефът на родната централа обяви своята подкрепа към Силвия Митева и решението й да се развива като съдия и треньор.

„Благодаря на нейните родители, на нейната майка. Благодаря им за всичко, което оставиха като медали, като резултати, но най-вече като възпитание, като любов, като отдаденост. Един достоен път на един голям шампион“, допълни Илиана Раева.

„В началото на всеки олимпийски цикъл обикновено една държава тръгва с нови състезатели. Ще бъда съвсем откровена, аз очаквах, че този цикъл Силвия няма да го изкара до края, поради годините. В процеса на тази година, даже след световното, на едно от контролните след това тя игра много по-добре отколкото на световното. Не се опитах да я спра, не съм я молила за това. Защото тя беше завоювала своя златен медал. Така, както каза тя, така смятам и аз, че като председател на федерацията не мога да смятам, че тя ще издължи целия олимпийски цикъл. Тя избра най-подходящия момент. Тя извоюва своя златен медал, който заслужава цялостната й кариера“, сподели Илиана Раева.