Дългогодишният треньор, който отдаде живота си и всичките си умения, за да направи Силвия Митева най-добрата гимнастичка в България, прогнозира светло бъдеще за своята дъщеря и възпитаничка.

Независимо, че грацията ни реши да сложи край на кариерата си, тя ще продължи да се развива в любимия си спорт – художествена гимнастика, като съдия и треньор.

Силвия Дивчева – Митева бе неизменно до своето най-добро творение през последните години. След решението на грацията обаче, треньорът реши да се завърне в Русе, където ще продължи работата си, но този път близо до своя съпруг – Димитър Митев.

„Ние като родители и като треньори, ние винаги сме възпитавали в нея самостоятелността, т.е. правото да взима сама решения, да ги отстоява и евентуално ако има необходимост, ние да й помогнем със съвет. Беше наистина много трудно, много трудно и тежко да се изкара този период, до взимането на решението. Тя се лута доста – на единия ден ми сподели ще се откажа, на следващия продължава. Двете преживяхме този момент доста тежко – с доста лутане в едната и в другата посока. С много сълзи“, каза пред медиите треньорът на Силвия – Силвия Дивчева - Митева.

„Аз разбрах за крайното й решение след състезанието в Берлин. Честно да си кажа, доста си поплаках, аз не бях с нея на това състезание. Имах друг ангажимент. И всъщност, гледах видео от последното състезание и импровизирания бенефис, който германците са направили в нейна чест. И въпреки всичко, смятам, че това е правилното решение за момента. Всяко нещо има начало и край, затова всеки трябва да бъде готов да стигне до този край и да излезе с морално удовлетворение, с достойнство и чест. Смятам, че тя е достатъчно млада, за да може да се развива в най-различни поприща“, допълни Силвия Дивчева – Митева.

„Аз дори искам да й прехвърля една моя гимнастичка (Ася Иванова), ако мога така да се изразя, да се занимава тя с нея. В последните една-две години ми е помага много в работата с останалите гимнастички, така че тя на базата на това, което е научила, би станала невероятно добър треньор“, каза още Силвия Митева – треньор.