Емоции, овации и сълзи при официалното изпращане на Ананиева

Ина Ананиева, Катрин Тасева и Християна Тодорова източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Ина Ананиева, Катрин Тасева и Християна Тодорова източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

Емоционално протече официалното изпращане на специалиста, извел предходния „златен“ ансамбъл на България по художествена гимнастика до бронзовите медали на Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Много овации и мили жестове зарадваха Ина Ананиева по време на церемонията по закриване на Световната купа в грациозния спорт в „Арена Армеец“, чийто домакин е София за седма година.

Ананиева обяви, че се оттегля през декември 2016-а година, а няколко месеца по-късно стана ясно, че причината за това нейно решение е благата вест за бременността ѝ.

Фурор в "Арена Армеец" и нов медал за ансамбъла

След края на състезанието в най-голямата столична зала Ананиева получи специален плакет от президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, която за пореден път каза мили думи за бившата гимнастичка.

„Прекрасна Ина, дами и господа, страхотно удоволствие и вълнение е за мен за пореден път да кажа коя е Ина Ананиев. Тя е безкрайно трудолюбиво момиче, прекрасен човек, най-успешната треньорка в новото хилядолетие. Тя научи своите момичета как да защитават българското знаме, навън, тук и по целия свят. Бъди жива и здрава, бъди до нас. Обичаме те, Ина“, заяви Раева и успя разчувства значително Ананиева.

Раева: Героини са, въпреки грешките, ансамбълът гони олимпийско злато

„Благодаря за милия жест. Мислех, че скоро няма да плача. Благодаря на феновете, които пълнят залата за поредна година. Пълните залата, за да подкрепите нашите момичета. Благодаря Ви. Искам да поздравя индивидуалното, за страхотния пробив. Искам да поздравя ансамбъла за блестящия старт от началото на годината. И искам вашите аплодисменти за госпожа Раева за всичко, което прави за развитието на художествената ни гимнастика“, заяви самата Ананиева през сълзи.

След това бившата треньорка бе зарадвана и от нейните „златни момичета“ - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова и Цветелина Найденова. Олимпийските ни медалистки дариха с прегръдки своя обичан треньор и ѝ поднесоха красив букет. Цветя имаше и за Илиана Раева.

След финалите: Четири медала за Владинова, един за Тасева

Фантастични! Злато за новите "златни" в многобоя в София

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика

Други спортове