Фантастични! Злато за новите "златни" в многобоя в София

Световна купа по художествена гимнастика София 2017 източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Световна купа по художествена гимнастика София 2017 източник: LAP.bg, Владимир Стоянов

Ансамбълът на България по художествена гимнастика направи дебюта си пред родна публика по мечтан начин. Момичетата на Весела Димитрова, в състав Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Елена Бинева, Теодора Александрова и Лаура Траатс, спечелиха златните медали в многобоя на Световната купа в „Арена Армеец“ в София след повече от убедителна игра в първите два състезателни дни.

Грациите ни получиха 18.150 на съчетанието си на пет обръча и 18.400 на три топки и две въжета и така се настаниха на първото място с общ резултат 36.550.

Владинова и Тасева - господарките на многобоя в София

Втори се нареди съставът на Украйна, който след изиграване на двете си съчетания събра сбор 36.050 (18.000 на пет обръча и 18.050 на три топки и две въжета).

Златната Невяна - Кралицата на Световната купа в София

Трета остана петорката на Беларус, която допусна грешки в двата дни, но все пак постигна 31.750, което ѝ бе достатъчно за бронзовия медал ( 15.650 на пет обръча и 16.100 на три топки и два обръча).

Красивите емоции в "Арена Армеец" в снимки

Същия резултат като Беларус имаше Финландия, но заради по-добра оценка за изпълнение беларускините се качиха на стълбичката на победителите.

Отборът на Русия остана пети със сбор 31.150. 

В неделя, 7 май, предстоят финалите на отделните съчетания. Програмата започва в 15.00 часа. За всички желаещи да наблюдават красивото състезание на живо билети има на касите около „Арена Армеец“ и в мрежата на Eventim. Цените са 10, 15, 20 лева.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Художествена гимнастика

Други спортове