Елиан Димитров постигна повече от категорична победа в кат. до 60 кг над натурализирания швед Башир Хасан-Салад и се класира на четвъртфиналите на европейското първенство по бокс в Самоков. Българинът бе пълен властелин на ринга и не остави никакви шансове на съперника си, като стовари върху него истинска лавина от удари.

Във втория рунд Хасан-Салад дори получи официално предупреждение от рефера за нечиста игра и в крайна сметка съдиите отсъдиха 3:0 в полза на Димитров – 30:26, 30:26, 30:26.  

В спора за място на полуфиналите Елиан ще играе с Ясън Ялмаз от Турция, който спечели с 3:0 срещу Йонут Балута от Румъния. 

„Спазих тактическите указания на треньорския щаб. Тъй като шведът е на години, трябваше да го започна от самото начало, така и напарвих и накрая почти го отказах. Доволен съм”, сподели Димитров. Относно следващия си съперник, Елиан сподели, че е играл с него в доста спаринги.

„Корав боксьор е. Играе с обратен гард и е по-висок от мене. Ще трябва повечко да се потрудя, за да го бия”, заяви четвъртфиналистът ни от Баку 2015, който през януари победи Детелин Далаклиев за републиканската титла в категорията.