Трима български боксьори ще излязат днес в 1/8-финални мачове на 41-вото европейско първенство за мъже, което продължава до събота в Самоков. 

Първи на ринга в следобедната сесия (към 16:15 ч.) ще се качи Симеон Чамов в кат. до 69 кг. Носителят на купа „Странджа” за 2015 г. ще има за съперник Гела Абашидзе от Грузия. Интересното е, че на Европейските игри в Баку през юни и двамата боксьори бяха отстранени от бронзовия медалист Самофалов (Укр) в два поредни кръга, като Чамов отпадна на 1/8-финалите, а Абашидзе – на ¼-финалите. 

Във вечерната сесия, която започва в 19 ч., ще бокисрат Елиан Димитров и Радослав Панталеев. В кат. до 60 кг Елиан ще срещне Башир Хасан-Салад от Швеция, за когото това ще е първи мач на шампионата. Панталеев пък ще има за съперник Бошко Драшкович от Черна гора при 81-килограмовите. 

Също днес Даниел Асенов ще разбере противника си на ¼-финалите утре, който ще бъде излъчен в мача между Сопинский (Укр) и Танко (Слвк). Като водач на схемата в кат. до 52 кг Българският Тайсън започва участието си директно от ¼-финалите.