Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика (индивидуално) Ефросина Ангелова вече даде знак на състезателките си, както и на техните треньори, че ще трябва да спазват строгите й правила. Наставникът заяви категорично още при всъпването си в длъжност, че ще залага най-вече на дисциплината в тима.

Ефросина Ангелова изпрати писмо до гимнастиките и техните лични треньори с конкретни условия, които ще изисква да бъдат спазвани.

1. Състезателките и личните треньори нямат право да отсъстват или променят графика на централизираната подготовка в зала „Раковски“ без разрешение на главния треньор. В противен случай състезателката се отстранява от централизирана подготовка.

2. Състезателките имат право да участват в международни състезания, извън регламента на националния отбор, след писмено уведомление на БФХГ и разрешение от гл. треньор минимум 1 месец преди мероприятието.

3. При травми или заболявания, националните състезателки са длъжни да уведомят лекаря на националния отбор и само с негово разрешение да се обръщат към други специалисти.

4. Всички състезателки от НО, приели централизирана подготовка в з. „Раковски“, при отказ се подготвят в базата на клуба си.

Междувревменно от федерацията обявиха, че следващото контролно състезание на националния тим ще бъде по време на държавното първенство „Жулиета Шишманова” в Бургас на 30 март, събота.

Състезателките ще играят само веднъж /за ДП "Ж.Ш./, но ще бъдат съдийствани освен за шампионата, и за контролно на националния отбор от отделна неутрална съдийска бригада. Тези оценки ще важат за контролното. По същото време Силвия Митева ще участва на турнира в Тие.