Централизираната подготовка на националния отбор по художествена гимнастика в индивидуалното ще стартира от утре, вторник, 12 март. Новият старши треньор Ефросина Ангелова свиква състезателките и личните им треньори в 9.30 часа сутринта в залата на стадион „Раковски“, където ще се водят заниманията.

Гимнастичките, които са приели предложението на наставника са Силвия Митева, Мария Матева, Кристина Ташева, Сара Стайкова и Женина Трашлиева. Очаква се да бъдат водени преговори с още специалисти и състезателки, които да се присъединят към подготовката.

През изминалата седмица, още с встъпването си в длъжност, Ефросина Ангелова изпрати покани до десетте състезателки, които според правилника влизат в състава на националния ни тим.

В концепцията на Ефросина Ангелова обаче има и вариант, според който грациите могат да водят и смесена подготовка - децентрализирано по клубове и централизирано в зала „Раковски“, заедно със своите лични треньори.

Президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева бе категорична, че личните треньори на момичетата ще водят заниманията им, но под ръководството на Ефросина Ангелова.

Наставникът на индивидуалистките е пожелала към тима да бъде назначен и треньор по физическата подготовка, като най-вероятно това ще бъде бившата състезателка по лека атлетика Цветелина Кирилова.