Дъжд от медали и безапелационни победи донесоха част от „Спортните таланти“ на „Еврофутбол“ през отминалите дни. Лекоатлетът от Мездра Митко Ценов разби конкуренцията на пистата в Дъблин, където се проведе Европейското отборно първенство от Първа лига. Ценов финишира първи в бягането на 3 000 метра стрипълчейз с време 8:45:16 минути. Благодарение на бързината си, той буквално се откъсна от останалите лекоатлети и пробяга спокойно последните метри, закачайки се с публиката, която го поощряваше с бурни ръкопляскания.

Българският Юсеин Болт – това име пък си спечели друга млада надежда, която е Спортен талант на българския букмейкър. Денис Димитров, който е и най-бързият юноша на Стария континент, се справи блестящо на спринта на 100 метра на същия турнир. Той заслужи симпатиите на публиката, след като финишира втори с време 10:76 сек, на 0:30 сек. след първия – холандеца Чуранди Мартина.

Иван Стоев – това е другото име, което носи изключителни успехи на българската лека атлетика и е гордост за „Еврофутбол“. Момчето от Варна участва в Европейското първенство по лека атлетика за младежи с увреждания, което се проведе между 19 и 23.06.2013 г. в Бърно, Чехия. Иван завоюва два златни медала – на 100 м и на дълъг скок, с което оправда очакванията на всички. Веднага след като се завърне в България, Стоев ще се отдаде на подготовка за предстоящото Световно първенство, което е в края на м. юли, във Франция.

Лидия Иванова – една от най-добрите плувкини на България и един от тазгодишните „Спортни таланти“ на букмейкърската къща, също бележи успехи в своя спорт. В неделя вечерта тя се завърна от езерото Балатон в Унгария, където се проведе втория кръг на Европейската купа по плувен маратон. Лидия участва в олимпийската дисциплина 10 км и завърши на девета позиция. Така, тя влезе в голямата десетка на турнира. В края на тази седмица й предстои поредното предизвикателство – тя заминава за Турция, където ще се включи в третия кръг на надпреварата за Купата на Стария континент.