Бившият шампион на UFC в категория "петел" Доминик Круз ще влезе в едва втората си битка, която няма да е за титла от 2009-та година насам, когато се изправи срещу набиращия скорост претендент Джими Ривера в UFC 219 на 30-ти декември в Лас Вегас, Невада. Битката ще се състои точно една година, след като Круз загуби титлата от настоящия шампион в UFC 207.

Само защото Круз няма да се бие за титла, това не означава, че бившият шампион на UFC няма да се бие както обикновено.

"Парите са доста повече, когато титлата е заложена, но това за мен няма значение. Тази битка в моето съзнание е битка за титла. Винаги подхождам така в срещите си. Опонентът пред мен е моята титла", заяви Круз.

Круз, 32-годишен, загуби само веднъж, откакто надделя над Юрая Фейбър под банера на WEC (World Extreme Cagefighting) през 2007-ма година. Неговият професионален рекорд е почти безупречен и това е причината, поради която той най-вероятно е само на една победа от това да се бие отново за титлата в дивизията.

"Просто трябва да бъда себе си. Ако се представя както знам, че мога, няма как да загубя от Джими Ривера, но по-важното е, че ако съм напълно здрав, няма как да загубя от когото и да било на този свят", добави Круз.

Ако Круз успее да преодолее Ривера през декември, той най-вероятно след това ще се изправи срещу победителя от срещата между Коди Гарбранд и Ти Джей Дилашоу, която е насрочена за следващия месец в UFC 217 в Ню Йорк. Който и от двамата се изправи срещу Круз, това ще бъде страхотен реванш, тъй като и в двата случая ни очаква изключително динамична битка.