Шампионът на UFC в полутежка категория Даниел Кормие очаква да защити титлата си в началото на 2018 година, изправяйки  се срещу Волкан Йоздемир в първото си предизвикателство от второто му царуване в UFC.

"Ще се бия с Волкан. Отидох при лекаря си и той ме посъветва да си почивам през останалата част от годината, защото смятах да вляза в клетката още през декември. Ще се бия с него в началото на следващата година", заяви Кормие.

Кормие (19-2 ММА, 8-2 в UFC) проведе неформално проучване в социалните мрежи, за да могат феновете да определят следващия му опонент и те посочиха именно Йоздемир (15-1 ММА, 3-0 в UFC).

Швейцарецът с турски корени се изкачи набързо в класацията на UFC, след като записа две последователни впечатляващи победи с нокаут над бойци като Джими Мануа и Миша Циркунов.

В неотдавнашни доклади се твърдеше, че битката между Кормие и Йоздемир е била планувана за UFC 219, което ще се проведе на 30 декември в Лас Вегас, но Даниел наби спирачките, за да си позволи повече време за възстановяване.