От 18.00 часа в градинката пред Националния дворец на културата Държавната агенция за младежта и спорта организира празничен концерт с участието на известни български изпълнители – Мария Илиева, Вики и група “Мастило”, Румънеца и Енчев, както и чуждестранни джаз и етно изпълнители от формация “Caravancarnival”.

ДАМС организира редица събития и прояви за младите хора в София и в цялата страна по повод Международния ден на младежта.

На хижа “Алеко” стартираха турнири по бадминтон, пейнтбол (в който взеха участие 16 отбора) и състезания по фризби. С демонстрации участваха Асоциацията на българските командоси, Централният младежки клуб на скаутите в България и Федерацията по таекуондо, информира официалният сайт на ДАМС.

Около 10 000 младежи от цялата страна днес ще участват в проявите, посветени на Международния ден на младежта.

В 20 областни центъра в страната и в някои по-малки градове се организират дискусии, кръгли маси с участието на младежки неправителствени организации, фотоконкурси, младежки форуми и забавни спортни състезания.

За първи път 12 август се отбелязва в България. Този ден е определен за Международен ден на младежта с резолюция на Общото събрание на ООН на 17 декември 1999 г.