В германския град Мюнхен днес се проведе тържеството по случай 100-годишнината на Международната федерация по спортна стрелба. Сред официалните гости на събитието е и президентът на Международния олимпийски комитет Жак Рох.

Весела Лечева е избрана за представител на всички шампиони на ISSF и е наградена на това юбилейно събитие заедно с още 9 други герои в историята на спортната стрелба, съобщава държавната телеграфна агенция. Честта на председателя на ДАМС се полага, тъй като Лечева е една от най-добрите спортисти, участвала някога в състезания по спортна стрелба на Олимпийски игри, Световни шампионати и Световни купи.

По обясними причини шефът на българския спорт не замина за Германия. Наградата й получи нейният баща и треньор Николай Лечев лично от президента на ISSF Олегарио Васкес Раня и от Жак Рох.

В топ 10 са имената на Марк Ръсел (Австралия), Весела Лечева (България), Сюзън Натрас (Канада), ЮФу Ван (Китай), Лин Ян (Китай), Ралф Шуман (Германия), Лучано Джованети (Италия), Артьом Хаджибеков (Русия), Раймонд Дебевец (Словения) и Ясна Секарич (Сърбия).

На тържеството присъстваха много членове на световната федерация и председатели на национални федерации, сред тях и емирът на Кувейт - шейх Сабах ал Ахмад ал Джабер ас Сабах.