Националният отбор на България по хандбал за мъже загуби с 23:36 (10:18) от Латвия във Валмиера в първа среща от пресявките за класиране в квалификациите за Евро 2024 в Германия. Реваншът е утре също във Валмиера. Мачовете трябваше да се играят в на 6 и 9 януари, но бяха отложени заради много заразени с коронавирус играчи в българския отбор.
 
Двубоят започна относително равностойно, като малко преди средата на първата част момчетата на Чавдар Чернев изоставаха със само 5:7. Постепенно домакините увеличиха преднината си, а след това с четири безответни гола се оттеглиха на почивка при 18:10.
 
Латвийците продължиха поредицата си от попадения до 21:10 в началото на втората част. Българите се опитаха да отвърнат и намалиха до 16:23 в 41-ата минута, но в следващите десетина минути домакините направиха нова силна серия от 8:1 гола, за да дръпнат с 31:17, а до края удържаха солидния аванс.
 
Звездата на гостите Светлин Димитров, който играе във френския хандбален елит, беше най-резултатен с 5 попадения, с колкото се отличи и Кристиан Василев. Нилс Крайчбергс наниза 11 гола за Латвия, а Никита Панченко допринесе с 10.