Антоанета Бонева и Мария Гроздева не успяха да намерят място във финала на 25 метра спортен пистолет (жени) на световното първенство по спортна стрелба в корейския град Чануон.

Антоанета Бонева зае 20-о място със сбор от 582 точки. Състезателката от Търговище се представи силно на бързата стрелба с 296 точки, но бе колеблива в първата половина на прецизната с 286 точки и остана извън битката за медалите, като само две точки я разделиха от място във финала.

Мария Гроздева завърши на 25-о място със резултат от 580 точки. Двукратната олимпийска шампионка направи по-добра първа половина в прецизната стрелба с 291 точки, но разочарова в бързата (289) и също остана извън финала.

Третата българска представителка в дисциплината - европейската шампионка за девойки Мирослав Минчева, е 37-а с 577 точки.

Представянето на трите състезателки донесе пето място за България в отборното класиране на дисциплината със сбор от 1739 точки.

Световна шампионка на 25 метра пистолет стана украинката Олена Костевич с финал от 37 точки. Това е първа световна титла за украинката и втори значим трофей за нея след олимпийската титла на въздушен пистолет от Атина 2004.

Костевич надделя в зрелищен финал над рускинята Виталина Батсарашкина, която също записа 37 точки във финала. Златото бе решено след три престрелки, като при третата стрелба Костевич порази три мишени, а рускинята две.

Бронзовото отличие остана за германката Дореен Фенекамп с финал от 31 точки./БТА