Мария Гроздева спечелила златния медал в дисциплината 25 метра спортен пистолет на Световната купа във Форт Бенинг (САЩ) с чужд пистолет. Това разказва самата състезателка в специално интервю за Дарик радио.

„На последното състезание имах стархотна увереност и самочувствие, че ще се справя. Бях убедена, че няма да изпусна шанса“, разкрива Гроздева.

„Стреляхме на военен обект. Представете си доста голям град, където се влиза с пропуск. Мисля, че е втора по големина военна база в света. Като казвам град – има училища, мол, поликлиника, голф игрища, спортни площадки, стрелбище. Влизайки там, често се чуват танкове, военни обучения, изобщо е много интересно. Хубава база“, пресъздава обстановката Гроздева.

„Беше много интересно. За първи път и това ми се случи, отиваме на състезание без пистолет. Тяхната полиция не ни изпрати разрешително навреме. Това се случи с много от другите отбори. Повечето бяха рискували и бяха с оръжие, но ние не посмяхме. Кацахем в Атланта и не посмяхме да тръгнем с оръжие и тръгнахме без него. Бяхме заедно с двама пушкаджии – едно момиче и едно момче. Те не успяха да си намерят пушки, за разлика от мен, при тях е по-сложно“, разказва Гроздева.

Цялото интервю може да чуете в неделя (20 май) в предаването „По-полека“ на Дарик радио.