Българският боксьор в категория до 56 килограма Стефан Иванов загуби по точки с 0:3 съдийски гласа от Дзмитри Асанау /Беларус/ в четвъртфинален мач на турнира по бокс на Европейските игри в Баку и приключи участието си в игрите. 

22-годишният софиянец Стефан Иванов трудно намираше подходяща дистанция срещу по-високия с близо една глава 19-годишен боксьор от Беларус. След последния удар на гонга и тримата съдии - от Филипините, Швеция и Турция, записаха едвакъв резултат: 30:27 точки за Асанау. 

В предишния мач българският боксьор в категория до 52 килограма Даниел Асенов загуби по точки с 1:2 съдийски гласа от Елвин Мамишзада /Азербайджан/ в четвъртфинален мач и също приключи участието си в игрите. 

Така след днешните две загуби българският национален отбор под ръководството на треньорите Палми Ранчев и Михаил Таков остана само с един боксьор на турнира в Баку.

Утре Елиан Димитров в четвъртфинален мач в категория до 60 килограма ще кръстоса ръкавици с представителя на домакините Алберт Селимов, който е поставен под номер 1 в схемата на категорията. Срещата Димитров - Селимов е в следобедния сеанс. /БТА