Две от най-атрактивните ни гимнастички – близначките Владислава и Галина Танчеви, са оптимистки за предстоящото Световно първенство в Япония.

Вечно усмихнатите състезателки от ансамбъла са с контузии, но въпреки това продължават с тежките тренировки, които от утре ще продължат в Нагано. Националният ни тим заминава за Япония на подготвителен лагер, преди началото на шампионата на планетата, който стартира на 9 септември.

„По принцип двете ни композиции са много силни и ако ги изиграем без грешка, може би ще вземем медал. Все още не сме видели по-голяма част от конкуренцията ни, защото не присъстваха на турнира от втората част на сезона. Имайки предвид, че съчетанията са ни много сложни, мисля че ни трябва и малко късмет. Повечето сме контузени и на треньорките, колкото и да им се искаше, не можеха да ни натоварват напълно. Надяваме се и на малко късмет наистина. Дай Боже, малко късмет и да се представим добре, на първенството”, споделиха двете гимнастички, допълвайки се една-друга.

Валя и Галя не са суеверни. Самите те споделят, че имат вяра единствено в себе си, в своите съотборнички и в треньорския екип: „Вярваме единствено в това, че сме много силни характери всичките, повечето се познаваме от доста време. Стела Султанова също се справя много добре, въпреки че дойде преди година от индивидуалното. Вярваме единствено и само в себе си, в треньорките и в съотборничките си.”

„Останалите отбори вече успяват да си изиграят чисто композициите, но и ние се надяваме да го изиграем чисто. Ще ни трябва малко време след световното да си починем, заради контузиите, но има втори състав, който може да ни замести на някои от турнирите”, коментираха още сестрите пред Гонг.