Традиционният Великденски турнир за деца, лишени от родителски грижи, ще бележи рекорд с участието на над 400 възпитаника от Домовете в цяла България. Състезанието в пет вида спорт - тенис на маса, футбол на малки врати, бадминтон, баскетбол и лека атлетика, е на 25-ти март от 9 часа в зала „Фестивална”, а официалното награждаване на победителите е от 13.30.

Националите по сумо, които ще направят демонстрация в края на състезанията, приемат присърце идеята и въпреки международния турнир в НСА, ще покажат едни от най-сложните схватки. Петър Стоянов - Вожда ще поздрави децата и в официалната част. Автографи ще раздава и красивата ни сноубордиска Сани Жекова.

Сериозна подкрепа от Министерство на здравеопазването получи междувременно Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.

„Министерство на здравеопазването изказва искрената си подкрепа и съпричастност към полаганите от Вас и организаторите на Втората национална конференция по проблемите на физкултурата и спорта в домовете за лица, лишени от родителски грижи. Осигуряването на активни спортни занимания за тези деца ще осигури не само неоценим социален ефект, но и ще допринесе за подобряване на тяхното здраве и качество на живот.”- се казва в официално писмо, предоставено на Гонг от председателят на БСФДЛРГ Анатоли Илиев.

„Тази подкрепа е изключително важна. От години подкрепям идеята да се инвестира в децата, защото елитен спорт е трудно да се каже, че имаме в момента. Изпитвам удовлетворение от работата си и когато виждам резултатите съм изключително доволен. Подготвяме рамкови договори както с Министерство на здравеопазването за проследяване на здравния статус на децата, ангажирани със спорт, така и с Министерство на спорта за прием в спортните училища. До две години очаквам значителни резултати. Смятам, че това е правилният път. Великденският турнир ще бъде може би най-големият, който сме организирали. Правим го с подкрепата на основния ни спонсор ОББ и отново благодарение на вече дългогодишния ни партньор Мосю Бриколаж. Без тяхната помощ не бихме имали тази масовост.”- казва пред Гонг Анатоли Илиев.

Децата без семейства от цяла България се събират отново за един хубав спортен празник, а наградите и медалите са допълнителен стимул за добри резултати.