„Спортът- достъпен за всички деца” е мотото на традиционния Великденски турнир за сираци на 25-ти март в зала „Фестивална”, организиран от Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи.

Състезанието отново ще е в пет вида спорт- баскетбол, лека атлетика, тенис на маса, футбол на малки врати и бадминтон. В тринадесетият национален шампионат ще участват възпитаниците от 30 дома от цяла България- София, Пловдив, Берковица, Варна, с. Бата, с. Овча могила, Роман, Враца, Якоруда, Брацигово, с. Балван, Севлиево, Габрово, Добрич, Дупница, Панагюрище, Силистра, Шумен, Русе, Исперих и Долна баня. Очаква се на спортната арена в зала „Фестивална” сили да премерят общо около 360 деца.

„Състезанието се реализира в тежки финансови условия с помощта на нашите приятели- основния партньор на федерацията ОББ и Мосю Бриколаж. Приготвили сме много подаръци, но децата ще трябва да се ги заслужат, което е възпитателно.”-сподели председателят на БСФДЛРГ Анатоли Илиев.

По инициатива на Дарик радио и Gong.bg отново спортни звезди на България ще поздравят и ще уважат децата, които не са имали щастието и късмета да растат в семейна среда.

Участничките ни от зимната олимпиада във Ванкувър- сноубордиската Сани Жекова и алпийката Мария Киркова получиха покани и приеха предложението. Особено развълнуван от гостуването си във Фестивална е президентът на БФСумо Петър Стоянов- Вожда. Специално за децата той заедно с най- добрите ни национали ще направи демонстрация на красивото японско изкуство от 12.30, а после ще поздрави медалистите на официалната церемония по награждаването от 13.30.