4 български лекоатлетки са попаднали в топ 30 на своите дисциплини в официалната ранглистата на ИААФ. Това са Ваня Стамболова (400 метра и 400 метра с препятствия), Петя Дачева (троен скок), Андриана Бънова (троен скок), Венелина Венева (скок височина). Новината специално за Гонг разкри техният мениджър Георги Павлов.

„След прекрасното представяне на световната купа и медала на Ваня Стамболова, днес продължават добрите новини лично за мен. Днес дойде списъка от ИААФ за топ 30 във всички дисциплини и за моя радост там има 4 българска атлета което е с една повече от миналата година, а и четиримата са мои състезатели, аз съм им мениджър и са в моя клуб”, заяви щастливият Павлов.

„Това е най-престижната ранглиста в атлетиката, това е сбор не само от личните им постижения, взимат се най-добрите им пет постижения за годината на официални състезания. Това е цялостна оценка. По тази класация, мениджъри като мен могат да се регистрират в ИААФ със състезатели в топ 30. Това ще ми даде право да се регистрирам за поредна година като официален мениджър към ИААФ. Ако нямаш състезатели в топ 30, не можеш да си официален мениджър, аз съм единствен за България”.

„Това е едно признание за мен лично и за цялата ни атлетика, лека-полека вървим напред. Това е официалната ранглиста на ИААФ. Оценяват ги като постоянство”, завърши Павлов.