Единственият международен турнир по лека атлетика у нас „Павел Павлов” няма да получи средства от спортното министерство, въпреки че състезанието е традиционно и е лицензирано от Европейската асоциация в категория „класик”.

„Отчаян съм от безхаберието в държавата и отношението към Царицата на спортовете, но ще направя турнира на 26-ти юни в памет на баща ми. Не гарантирам тази година участието на топ-националите, защото, ако имат заявени турнири в чужбина, за тях е по-добре финансово да стартират там. Отсега ви казвам, че в този ден Момчил Караилиев участва в Москва. Ако за Ваня Стамболова има предложение, няма да я спирам, въпреки че е в моя клуб. Жалко е, че се харчат милиони за неолимпийските спортове. С половината от техните пари ще докарам в България топ-спринтьорите в света, начело с Юсейн Болт. Не съм се отказал да направя голямо състезание, но у нас само пречки и спънки, без подкрепа. Очевидно трябва да си човек на някой, за да те бутат напред. Все пак съм благодарен на спонсорите и тази година състезанието ще е за наградите на Еврофутбол, помага ми и федерацията. Дори Бланка Влашич имаше желание да участва, но при тази ситуация сега е немислимо, все пак най- важното за мен е да запазя турнира на картата”- споделя мениджърът и организатор на единственото голямо състезание по лека атлетика у нас Георги Павлов.                                   

Той съжалява за изгубените позиции в световната атлетика и смята, че сами сме си виновни за този хал.

„Жалко за олимпийските ни и световни, европейски шампиони. Жалко за големите български имена в световната атлетика, след като сега децата нямат екипировка и нормални условия за тренировка. На ден ми звънят десетки таланти, които се отказват, защото не виждат бъдеще. Дано някога управляващите се сетят за условията на Царицата у нас”- тъжно и отчаяно разсъждава още пред Гонг Павлов.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Георги Павлов с Елена Исинбаева