За пореден път кариерата на най- добрия ни лекоатлет- Момчил Караилиев е на кръстопът. Талантът в сектора троен скок реши изневиделица да смени треньора си Атанас Иванов, с който е от 15 години и да се откаже от българския си мениджър. Преди по- малко от година Момчил отново шокира с намерението да се откаже изобщо от атлетиката.

„Той е състезател, подготвен за големи неща. Не е страшно, че сменя мениджъра. Лошото е, че се отказва от треньора, който го е отгледал почти от дете. За мен едно гайле по-малко. Не съм му взимал пари, уредил съм му турнири до края на годината. Дори му подарих кола, помагал съм му многократно. Американска виза му извадих, за да пътува до САЩ, където приятелката му роди. Не знам, тази негова обърканост му пречи в спорта. Той не мисли за състезанията, а само смята и се занимава със странични неща. Затова не прави големи постижения, а може”, коментира пред Гонг мениджърът Георги Павлов.

Не е ясно дали Момчил пак няма да реши да се откаже, но в случая средствата, инвестирани в него от страна на клуб, федерация, държава, дали ще са хвърлени на вятъра?! Може пък промяната да е за добро, ще видим от резултатите.