Осмоъгалната клетка на най-голямата организация за смесени бойни изкуства Ultimate Fighting Championship (UFC) ще се завърне в Атлантик Сити на 21-ви април за своето събитие UFC Fight Night 128. Бойната вечер ще бъде оглавена от ключова битка в лека категория между претенденти Едсън Барбоса и Кевин Лий.

Барбоса (19-5) бе в серия от три поредни победи преди да бъде тотално надигран и победен чрез съдийско решение от Хабиб Нурмагомедов на събитието UFC 219 през декември. Преди тази загуба бразилецът бе в серия от впечатляващи победи над бойци като Антъни Петис, Гилберт Мелендес и Бениел Дариуш.

Кевин Лий (16-3) за последно бе в клетката през октомври за събитието UFC 216, където той претърпя загуба от американеца Тони Фъргюсън в битка за временната титла в лека категория. Тази загуба сложи край на серията от пет поредни победи на Лий, като преди това той надделя над бойци като Едрейн Ескудеро, Джейк Матюс, Магомед Мустафаев, Франциско Триналдо и Майкъл Киеза.

Във втората основна среща за вечерта бившият шампион на UFC в лека категория Франки Едгар ще се опита да се завърне на страната на победители, когато се изправи срещу стария си враг Къб Суонсън.

В последния си мач Едгар претърпя първа загуба с нокаут в своята кариера от претендента в лека категория Брайън Ортега на събитието UFC 222 по-рано този месец.

Междувременно Къб Суонсън видя как серията му от четири победи бива прекъсната от вече гореспоменатия Брайън Ортега през декември миналата година. Суонсън и Едгар се срещнаха за първи път през ноември 2014-та година, когато Франки записа победа в петия рунд чрез захват за отказване.

Предлагаме ви и пълната бойна карта за събитието UFC Fight Night 128:

Кевин Лий - Едсон Барбоа - лека категория
Франки Едгар - Къб Суонсън - категория перо 
Дейвид Бранч - Тиаго Сантос - средна категория
Кори Андерсън - Патрик Къминс - полутежка категория
Алджамейн Стърлинг - Брет Джонс - категория петел
Джим Милър - Дан Хукър - лека категория
Райън Льофлер - Алекс Гарсия - полусредна категория
Чейс Шърман - Джъстин Уилис - тежка категория
Могомед Бибулатов - Улка Сасаки - категория муха
Лесли Смит - Аспен Лад - категория петел
Тони Мартин - Кейта Накамура - полусредна категори