Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Дионтей Уайлдър преживя канонадата от удари на претендента Луис Ортис, за да нокаутира кубинеца в 10-ия рунд на срещата им в събота вечер в Бруклин, Ню Йорк, защитавайки по този начин колана си за седми пореден път.

Подобаващо за непобедения шампион от Алабама, срещата му с Ортис се превърна в див сблъсък, в който кубинецът бе с едни гърди пред своя опонент. Дори когато Уайлдър свали Ортис на пода в петия рунд, двубоя продължи да се развива в полза на претендента.

После, в седмия рунд, Уайлдър едвам се държеше на краката си, макар че така и не се строполи на пода. Той се отпусна на въжетата и в този момент бе спасен от гонга за края на рунда, но нокаута беше близо.

Вместо това да стресне шампиона, той се завърна в срещата чрез два мощни удара в 9-ия рунд, а след това последва и комбинация от страховити удари в 10-ия, които маркираха началото на края за Ортис. При оставащи 55 секунди до края на рунда Ортис падна за втори път в нокдаун след мощен ъперкът в брадичката му и съдията Дейвид Фийлдс прекрати двубоя в полза на Уайлдър.

"Просто трябваше да напипам дистанцията и се завърнах към моите основи. Тогава вече бях в състояние да приключа срещата. Тази вечер доказах, че съм истински шампион", заяви радостният американец.

32-годишният Уайлдър вече е с професионален рекорд от 40 победи и 0 загуби, а 39 от успехите му са дошли чрез нокаут. Това без съмнение беше най-тежкият му мач до момента в кариерата.

"Един истински шампион винаги намира начин да се върне в срещата и това е, което направих тази вечер. Луис Ортис определено е хитър боец, който се би добре. Знаех, че трябва да го нокаутира. Днес показах на всички, че мога да поемам удари", добави Уайлдър.

За 38-годишният Ортис пък това бе първа загуба в кариерата. Професионалният рекорд на кубинеца вече е от 28 победи и едно поражение, като 24 от успехите му са дошли чрез нокаут. Той не би могъл да бъде по-близо до това да стане първият кубински шампион в тежка категория.