Дионтей Уайлдър (40-0, 39 KO) смълча критиците си в невероятен мач. Мощният шампион на Световния боксов съвет в тежка категория се пребори със сериозни проблеми в седмия рунд, за да нокаутира опасния кубинец Луис Ортис (28-1, 24 KO) в десетия рунд пред над 14 000 зрители в "Барклейс сентър" в Бруклин, Ню Йорк.

Ортис нарани Уайлдър доста лошо в седмия рунд и почти успя да го свали в нокдаун, но невероятно устойчивият американец се овладя и на свои ред нарани Ортис в края на деветия рунд, за да го завърши успешно в 10-ия.

Уайлдър стартира последния за този мач рунд с добър удар с дясната ръка, който изпрати Ортис във въжетата. Кубинецът се оттласна от тях, но се наниза на лявото кроше на съперника, което го изпрати на земята за втори път в двубоя.

Смелият Ортис се изправи отново, но само за да принуди нахъсания Уайлдър да го атакува пак. Американецът размаза Ортис с мощен и премерен ъперкът, който изпрати опонента му на земята за втори път в 10-ия рунд и за общо трети в срещата.

Реферът Дейвид Фийлд реши, че е видял достатъчно и щом Ортис падна на колене за трети път, реши да спре битката при оставащи 55 секунди от 10-ия рунд.

За Уайлдър това беше седма защита на титлата в тежка категория на WBC, която той спечели от Бърмейн Стивърн през януари 2015-та година. С последната си победа "Бронзовия бомбардировач" със сигурност затвърди позицията си по отношение на предстояща супербитка с шампиона на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО).

В първите си шест защити на титлата Уайлдър надделя над Ерик Молина, Йоан Дюопа, Артур Шпилка, Крис Ареола, Джералд Уошингтън и бившия шампион Бърмейн Стивърн, който беше нокаутиран зловещо в първия рунд.

38-годишният Ортис, за когото се говори, че е дори по-стар, все пак си остава най-трудният противник в деветгодишната професионална кариера на Уайлдър.

Докато американецът беше спечелил първите си 39 срещи, той непрекъснато привличаше вниманието на критиците с факта, че винаги се изправя пред боксьори от доста по-ниска класа. Е, този път опонентът беше на ниво, но и Уайлдър показа защо е един от тримата най-коментирани шампиони в света на бокса.