Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория Диотей Уайлдър (39-0, 38 КО) твърди, че шампионът на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 КО) не е особено популярен в Съединените Американски Щати.

В неотдавнашно интервю, Джошуа обсъди как марката му е толкова голяма в Обединеното кралство, че не вижда никаква необходимост, поне за момента, да се бие в САЩ. Според Уайлдър обаче, британската суперзвезда ще трябва да отиде отвъд океана, за да се превърне в световна сила в спорта.

"Той има неговата страна зад гърба му, но това е всичко. Нима той иска да бъде запомнен като шампион само във Великобритания, а в Америка дори да не го познават? Тук просто го знаят като един едър човек от Англия", заяви Уайлдър.

"Аз имам нужда от него, но и той има нужда от мен, освен ако няма желание да обедини тежка категория. Джошуа никога няма да бъде глобална икона, никога няма да бъде световно известен, ако не се бие с мен. Всичко пътища водят към Дионтей Уайлдър", добави американеца.

Уайлдър обвини и промоутъра на Джошуа, Еди Хърн, че крие боксьора от потенциална битка с него. Американецът иска британската общественост да продължи да упражнява натиск върху Хърн, за да се гарантира, че двубой между двамата ще има.

"Всеки иска да види тази битка. Единствените хора, които не искат са неговите промоутъри, тъй като знаят колко голям е рискът. Истината е, че има от какво да се притесняват, но колко време си мислят, че феновете на бокса ще ги чакат. Това ще бъде най-голямата среща в нашата ера", завърши Уайлдър.

И двамата шампиони към момента са в тренировъчни лагери за планирани защити на титлите през следващия месец. Уайлдър ще се опита да направи седма защита на трофея си срещу Луис Ортис (28-0, 24 КО) на 3-ти март в Бруклин, Ню Йорк. Джошуа пък ще премери сили с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО) на 31-ви март в Кардиф, Уелс.