Джей Диас, треньор и мениджър на шампиона на WBC в тежка категория Дионтей Уайлдър, заяви, че всички в неговия екип искат двубой с шампиона на WBA, IBO и IBO Антъни Джошуа.

Преди време се прокраднаха леки разговори за подобна среща, но всичко бе приключено от промоутъра на Джошуа, Един Хърн, който заяви, че е необходимо повече време за организирането на подобен мач.

"Искаме тази среща сега, но те (лагера на Джошуа) избраха да тръгнат в друга посока. Те дори излязоха в интернет и казаха, че искат тази среща, но първо трябвало да направят други неща, което си е обходен начин да кажат, че не искат да се бият с нас сега", заяви Джей Диас.

Уайлдър (39-0, 38 КО) е насрочен да направи доброволна защита на титлата си срещу опасния кубиен Луис Ортис (28-0, 24 КО) на 3-ти март в Бруклин, Ню Йорк.

Джошуа (20-0, 20 КО) пък ще се опита да прибави още една титла в колекцията си в сблъсък с шампиона на WBO Джоузеф Паркър (24-0, 18 КО), който ще се проведе на 31-ви март в Кардиф, Уелс.

Ако и двамата боксьори спечелят, ще се отприщи огромен натиск върху промоутърите, които са отговорни за уреждането на двубой между Уайлдър и Джошуа.

Антъни Джошуа

източник: Gulliver/GettyImages

Въпреки това изглежда, че Джошуа вече предприема друга стъпка. Британецът заяви, че може да направи задължителна защита срещу Александър Поветкин през лятото. През миналата седмица официално беше обявено, че Поветкин ще се изправи срещу Дейвид Прайс в една от подгряващите битки на боксовата галавечер Джошуа-Паркър.

Диас се надява, че светът ще разбере кой е виновен за забавянето на срещата между неговият боксьор и британеца, ако до подобна битка не се стигне до края на 2018-та година.

"Не мисля, че Еди Хърн наистина разбира страстта на феновете по подобна среща. Не бих искал аз да съм човекът, който да стои срещу подобен спектакъл. Сега светът знае, че Дионтей иска тази среща, а от отсрещната страна се дърпат. Радвам се, че накрая хората ще осъзнаят това", завърши Диас.