Бившият шампион на Световния боксов съвет (WBC) в полутежка категория Тони Белю силно се съмнява, че Джоузеф Паркър (24-0, 18 KO) ще издържи осем рунда срещу Антъни Джошуа (20-0, 20 KO), когато двамата се изправят един срещу друг на 31-ви март в спор за титлите на WBO, IBF, IBO и WBA.
 
И въпреки че срещата се очаква с огромно нетърпение, Белю не вярва, че този двубой ще бъде толкова емоционален, колкото битка на Джошуа през април миналата година срещу Владимир Кличко – която мнозина определят като най-вълнуваща за изминалите дванадесет месеца.
 
"Не виждам как този двубой ще се доближи до шоуто между Джошуа и Кличко. Ще оправдаят ли цялата тази врява около предстоящата им битка? Не мисля, но аз съм грешал и преди. Ще им бъде трудно дори да изравнят емоциите от срещата на Джошуа с Кличко, независимо от факта, че британеца ще се бие за трета световна титла", заяви Белю.
 
Много се изговори за "желязната" брадичка на Паркър, но Белю се чуди дали новозеландската звезда ще може да влезе във втората половина на двубоя.
 
"Най-големият въпрос е, дали брадичката на Паркър е наистина толкова устойчива? Всеки боксьор в тежка категория с добра брадичка е опасен. Ако някой успее да издържи осем-девет рунда срещу Джошуа, това е проблем за британеца, тъй като със своя мощен стил той изразходва много енергия, а с това идва и умората. Това може да причини трудности на Джошуа и неотдавна видяхме това от първа ръка (визирайки срещата му с Карлос Такам)", заяви Белю.
 
"Аз обаче много се съмнявам в издръжливостта на Паркър. Той постоянно се хвали със страхотната си брадичка, но това е последното нещо, с което трябва да се хвалиш. Боксът не опира до това кой има най-здрава брадичка, а до това никой да не достига до брадата ти. Ако той е толкова издръжлив, колкото казва, тогава ще гледаме страхотен двубой", добави той.