Бившият крал в тежка категория Тайсън Фюри (25-0, 18 KO) настоява настоящия шампион на IBF, IBO и WBA Антъни Джошуа (20-0, 20 KO) да финализира час по-скоро битката си за обединяване на титлите срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър (25-0, 18 КО) или да се изправи срещу него в масивна британска среща.

През последните няколко месеца Фюри непрекъснато се труди във фитнеса и сваля излишните килограми, а това все повече го приближава към реалността да се завърне на професионалния ринг. 

В интернет пространството се въртят спекулации, че първият му противник може да бъде американеца Шанън Бригс или старият му съперник Дейвид Прайс.

Въпреки това, в хода на събитията, Фюри сега всъщност иска да навлезе в направо в дълбоки води, тъй като изрази желание да се бие именно с Джошуа още при първата си битка след своето завръщане.

"Аз съм толкова добър, че дори нямам нужда да загрявам, мога да скоча от дивана и да се бия с Антъни Джошуа. Не тичай с големият си задник към храстите, нека се бием това лято!".

След това Фюри добавя:

"Поставям спортно предизвикателство към Антъни Джошуа. Нека той да се бие с мен още при първата ми битка след прекарани над 2 години и половина извън спорта! Аз съм най-добрият в тежка категория на планетата, ела и докажи, че не съм? Топката е в твоята половина, не разочаровай феновете си, шампионе".

В последно време двамата британски боксьори доста често за свързвани с евентуална битка помежду си, въпреки че Джошуа почти сигурно ще се изправи срещу шампиона на WBO Джоузеф Паркър в края на месец март или в началото на месец април.