Световният шампион на WBA, IBF и IBO в тежка категория Антъни Джошуа заяви, че вече не изпитва никакво уважение към британския си колега Тайсън Фюри, както и към голяма част от боксьорите, най-вече заради постоянните грозни вербални атаки, които отправят към него, с което се опитват да станат по-популярни.

Чашата на търпението от страна на Джошуа изглежда вече преля, тъй като тези негови думи по адрес на Фюри идват малко след като "Циганския крал" нарече настоящия шампион в тежка категория "просто един бездомник".

"Това, което сме постигнали в тежка категория, е феноменално. Но някой от собствената ни индустрия да се опитва да ме дискредитира?! Не мога да уважавам такъв човек. Не уважавам и много други колеги в тежка категория. В момента съм напълно честен", заяви Джошуа.

"Казвал съм много хубави неща за моите колеги, но вече спирам. Тъй като, ако аз говоря добре за тях и за това колко много са постигнали, това ще даде значимост на успехите им, но ако те говорят за мен, че съм нещастник и че изпитвам затруднения срещу съперниците си, това ще дискредитира всичко, което съм постигнал", добави той.

Фюри от своя страна първо трябва да си върне боксовия лиценз, а едва след това да се опитва чрез разни провокации да си уреди боксова среща с може би най-популярното име в мъжкия бокс към момента.