Стряскащи подробности относно здравословното състояния на шампиона на Ultimate Fighting Championship (UFC) в средна категория Робърт Уитакър бяха разкрити днес.

Преди седмица той изненадващо се оттегли от планираната битка за защита на титлата срещу Люк Рокхолд на събитието UFC 221, което ще се проведе в Пърт, Австралия следващия месец. Тогава от организацията обавиха, че Уитакър е контузен, но не уточниха за какво става въпрос.

Но сега президентът на UFC Дейна Уайт разкри ситинската причина, която възпира Уитакър.

Уайт заяви, че шампионът страда от стафилококова инфекция на стомаха, която е в толкова напреднала фаза, че дори увредила някои от органите на австралиеца.

"Той страда от стафилококова инфекция на стомаха. От това, което разбирам, той не е бил лекуван правилно и инфекцията е започнала да се храни с части от органите му. Той е в сериозно състояние, така че ще мине доста време ореди да се завърне. Надявам се той да премине през това по-бързо, но това е животозастрашаваща инфекция, ако не се лекува правилно", заяви Дейна Уайт.

Уайт не пожела да спекулира относно евентуалната дата за завръщане на Уитакър, който в момента се бори в различен вид битка.