Една от най-очакваните битки в тежка категория на Ultimate Fighting Championship (UFC) вече е официално уговорена. И няма да се наложи да чакаме много дълго за нея.

Шампионът на UFC в тежка категория Стипе Миочич ще защитава титлата си срещу набиращият скорост звяр Франсис Нгану на събитието UFC 220, което ще се проведе в Бостън на 20-ти януари.

Нгану (11-1) влиза в тази битка след огромна победа с нокаут в първия рунд над Алистър Овърийм в UFC 218. Роденият в Камерун атлет е спечелил всичките си шест битки под банера на UFC, във всяка една от тях той е приключвал опонентите си до края на втория рунд. Високият 195 сантиметра хищник наскоро се премести от Париж в Лас Вегас, където тренира в специалния тренировъчен център на UFC (Performance Institute).

В последно време Франсис Нгану е определян като бъдещата суперзвезда на организацията, което говори достатъчно.

Миочич (17-2) ще подобри рекорда за най-много последователни защити на титлата, ако успее да надделее над Нгану. Към момента той има две защити, като това го изравнява с постиженията на Брок Леснар и Кейн Веласкес. Американецът с хърватски корени е в серия от пет поредни победи, всички с нокаут. 35-годишният Миочич спечели титлата на UFC през май 2016-та година и я защити успешно срещу Алистър Овърийм и Жуиниор дос Сантос.

Стипе Миочич

източник: Gulliver/GettyImages

UFC 220 вече се определя като едно от най-големите събития за 2018-та година, след като към битката за титлата в тежка категория между Миочич и Нгану трябва да добавим и битката за титлата в полутежка категория, където един срещу друг ще излязат шампиона Даниел Кормие и топ претендента Волкан Йоздемир.

Ето и резервираните битки за UFC 220 до този момент:

Стипе Миочич - Франсис Нгану (за титлата в тежка категория)
Даниел Кормие - Волкан Йоздемир (за титлата в полутежка категория)
Ислам Макачев - Глейсън Тибау
Дъстин Ортиз - Алешандре Пантоя
Томас Алмейда - Роб Фонт
Шейн Бургос - Калвин Катар
Кайл Бочняк - Брандън Дейвис