Станимира Петрова постигна първата победа за България на европейското първенство по бокс за жени, което се провежда в столичната "Асикс Арена". 

Във втория кръг на категория до 57 кг тя беше повече от убедителна срещу хърватката Сара Берам и се класира за четвъртфиналите след единодушното решение на съдиите - 5:0 гласа (30:27, 30:27, 30:27, 29:28, 30:27). 

В спора за място на полуфиналите Станимира Петрова ще срещне представителката на Черна гора Тамара Радунович, която победи също с 5:0 молдовката Юлия Короли.

Петрова, която е европейска шампионка от 2016 година, но в по-долната категория до 54 кг, започна плахо мача си срещу хърватката, но след първия рунд вече диктуваше темпото и превъзхождаше значително съперничката си. 

Берам нямаше много боксови достойнства и реферът често спираше играта, за да я предупреди за нечиста игра, което поизнерви Станимира Петрова.
"Трудно ми е да играя срещу такива боксьорки. Тя постоянно ме държеше и нищо не се получаваше. По принцип трудно играя в първи мач, така че хубавото е, че спечелих", коментира българката.