Екипът на претендента на Ultimate Fighting Championship (UFC) в категория перо Франки Едгар направо откачи, след като чу последните коментари на суперзвездата на организацията Конър Макгрегър.

Вчера ирландецът заяви в социалната мрежа Instagram, че е предложил да се бие с Едгар на събитието UFC 222 на 3-ти март, когато Макс Холоуей се оттегли от плануваната среща с Едгар за титлата в категория перо.

Макгрегър е бивш шампион в тази категория, като не е губил титлата в Октагона. От UFC отнеха титлата на ирландеца, след като той отказа да я защитава и вместо това се би за колана в лека категория.

Мениджърът на Едгар Али Абдел-Азис "взриви" Макгрегър след неговите коментари, заявявайки, че "Прословутия" е имал шанса да се бие с Едгар няколко пъти, но винаги е отказвал. Абдел-Азис заяви, че ирландецът е могъл да се бие с Едгар в UFC 189 през 2015-та година, след оттеглянето на Жозе Алдо, но вместо това е избрал двубой с Чад Мендес.

"Нека ви кажа нещо за Конър Макгрегър. Той е като проститутка, която е свикнала да прави доста пари, но вече остарява и никой не я иска. В продължение на три години той направи всичко по силите си, за да не се бие с Франки Едгар. Той имаше толкова много възможности. Сега обаче иска да се бие с Франки? Това е смешно", заяви мениджърът на Едгар.

Треньорът на Едгар, Марк Хенри, също се обърна към Макгрегър с публикация в социалната мрежа Instagram, признавайки го за велик боец, но и призовавайки го да извади името на Едгар от устата си, заради класата на човека и боец Едгар.

Хенри заяви също, че Абдел-Азис е попитал за двубой с Макгрегър, когато Холоуей се оттеглил, но от UFC му отвърнали, че това не е възможно.

"Никога няма да имаш сърцето и почтеността на Франки. Толкова е просто, ако твоята глупава публикация е истина, защо не се биеш с Франки в следващата си битка? Където поискаш - ММА или бокс. И ти обещавам, че той няма да ви удара в тила, тъй като знае правилата. Но ти не!", заяви Хенри.

Едгар, бивш шампион в лека категория, сега ще се изправи срещу Брайън Ортега на събитието UFC 222 на 3-ти март. Абдел-Азис предложи на Макгрегър да организира мач с Едгар за UFC 225, което ще се проведе на 9-ти юни в Чикаго.

"Не ме интересува дали Франки е на 50 години. Франки може да е на 50 и пак да срита задника на това момче и на всички в Ирландия. Макгрегър просто не меоже да победи Франки. Той може да чака, докато той стана на 60 години, но Франки отново ще го победи", добави Абдел-Азис.