Една от изгряващите звезди на Ultimate Fighting Championship (UFC) в полусредна категория Камару Усман има нужда от нов опонент за събитието UFC Чили, а организацията е готова да доведе голямо име, което да се изправи срещу него в основната среща за бойната вечер в чилийската столица Сантяго.

Демиан Мая, бивш претендент за титлата в средна и полусредна категория, е на първо място в списъка с потенциални опоненти на "Нигерийския кошмар" за 19-ти май, след контузията на първоначалния избор Сантиаго Понзинибио. Двубоят все още не е потвърден на 100%-та, но се очаква това да се случи още в петък.

Усман (12-1), който повече от веднъж е предизвиквал Мая на двубой, обещавайки да го нокаутира в първия рунд, ще се бие в основна среща за първи път в своята кариера, след като събра погледите върху себе си със серия от седем поредни победи. В последната си среща талантливият борец надделя чрез съдийско решение над скандинавеца Емил Мийк.

Мая (25-8), най-опитният боец, срещу когото Усман някога се е сблъсквал, ще влезе в тази среща след две последователни загуби чрез съдийско решение от шампиона в полусредна категория Тайрън Уудли и топ претендента Колби Ковингтън. Преди тези две поражение Мая се намираше в серия от седем поредни победи.

От UFC ще отбележат своето първо събитие в Чили, но организацията трябваше да намери резервни двубои, след като загуби двете си основни срещи миналата седмица. Първо срещата между Волкан Йоздемир и Маурицио "Шогун" Руа бе пренасрочена за предстоящото събитие в Хамбург на 22-ри юли, а след това и противникът на Усман се контузи и трябваше да бъде намерен резервен вариант.