Мани Пакиао не е подписвал договор за двубой с Амир Хан в Саудитска Арабия по-късно през годината, въпреки че вече излезе информация за уговорен мач между двамата, заяви журналистът на филипинеца.

Хан, който надигра австралиеца Били Диб в Джеда на 13 юли за полусредната категория на WBC, заяви във вторник, че се е договорил за мач с Пакиао в Рияд на 8 ноември. Британецът сподели пред местните медии, че сблъсъкът ще се състои, дори ако 40-годишният боксьор загуби от американеца Кийт Търман в събота в Лас Вегас.

„Мани не е подписвал никакъв договор. Доколкото знам, подобен мач дори не е бил дискутиран“, заяви журналистът на Пакиао Фред Стернберг за BBC. „Той е тренировъчния си лагер в последните осем седмици – четири във Филипините и четири в САЩ, и не се е срещал с Амир Хан през това време“. Стернберг добави, че не знае защо Хан е обявил подобно нещо. „Това е въпрос, който трябва да зададете към Амир Хан“, каза той.

Хан трябваше да се бие с осемкратния световен шампион в различните дивизии Пакиао преди две години в Обединените Арабски Емирства, но до споразумение така и не се достигна. Пакиао, един от най-титулуваните боксьори, има 61 победи на професионалния ринг, седем загуби и две равенства в своята 24-годишна кариера. Хан, от своя страна, има 34 победи при 5 загуби. /БГНЕС