Сергей Ковалев отново е на върха в лека-тежка категория, прекъсвайки серията си от две поредни загуби (и двете от Андре Уорд) и спечелвайки титлата на WBO, след като нокаутира Вячеслав Шабрански за само два рунда.

Ковалев (31-2-1, 27 KO) свали Шабрански (19-2, 16 KO) два пъти още в началния рунд и още веднъж във втория, преди реферът Харви Док да се намеси, за да спре битката.

С победата, 34-годишният Ковалев, отново възвърна самочувствието си на един от най-добрите боксьори в лека-тежка категория след пенсионирането на Уорд.

За това звание той ще спори с Адонис Стивънсън и Дмитри Бивол в категорията, която въпреки че остана без своя шампион (Андре Уорд се пенсионира) тази година, все още остава много интересна.

Що се отнася до Шабрански, какво можем да кажем?

Той беше напълно отнесен в тази битка, а и това бе втора загуба за него.

Първата му загуба бе от Съливан Барера, което значи, че в двете си битки срещу топ боксьори в дивизията той има две загуби.

Историята днес обаче е за Ковалев. Той се върна и изглеждаше силен, а сега се надяваме, че ще го видим да се изправя пред по-големи предизвикателства през 2018-та година. Пред него има потенциални битки с Адонис Стивънсън, Дмитри Бивол и Артур Бетербиев, всички от които ще бъдат големи събития за в бъдеще.